Montage

Zie je ertegenop om het aircoluik te monteren?

Helemaal niet nodig, we helpen je stap voor stap!

Met het stappenplan hieronder is de airco montage in een handomdraai geregeld. In het Aircoluik™ pakket vind je alle onderdelen die nodig zijn voor de montage van de aircoafvoer.

Stappenplan

Aircoluik PLS 150 BW mobiele airco afvoer oplossing compleet

Stap 1: Voorbereidingen treffen

Zorg eerst dat je de volgende benodigdheden bij de hand hebt:

  • Potlood
  • Boormachine
  • Decoupeerzaag
  • Aircoluik™ onderdelen in pakket

Schuif vervolgens ter controle de onderdelen uit het pakket in elkaar. Haal deze daarna weer uit elkaar. Bepaal daarna waar je het Aircoluik wilt plaatsen. Zodra je dat hebt gedaan, plaats je de aftekenmal op deze plek en teken je met een potlood een cirkel in de aftekenmal. Zo wordt zichtbaar welk gat je moet uitzagen. Hierna bepaal je de boorpunten zoals staat aangegeven op de aftekenmal.

Stap 2: Gaten boren

Boor nu vier gaten in het rondje tegen de rand van de potloodlijn. Zorg er wel voor dat je dit evenredig doet, zodat je eenvoudig van gat naar gat kunt zagen.

Stap 3: Gat uitzagen

Zaag vervolgens de ronde uit door van gat naar gat te zagen over de geplaatste potloodlijn. Kijk wel uit dat je op de lijn of iets ernaast zaagt. Als je namelijk binnen de lijn zaagt, past het aircoluik niet. Verder is het belangrijk dat je de zaag goed recht houdt, zodat je zowel binnen als buiten dezelfde cirkel zaagt. Indien nodig, kan je de rand nog bijschuren.

Stap 4: Binnenshuis Luik plaatsen

Plaats nu het ‘Buitenshuis Lamelrooster’ aan de buitenkant en het ‘Binnenshuis Luik’ aan de binnenkant van het gat. Dit doe je om te kijken of alles past. Past het? Top, goed gedaan! Nu is het tijd om binnen het ‘Binnenshuis Luik’ vast te schroeven. Gebruik hiervoor de bevestigingsschroeven. Schroef eerst de bovenste en daarna de onderste schroef vast en zet daarna de rest van de schroeven ook vast. Doordat de deksel water en luchtdicht is, kan het zijn dat de deksel wat stroef loopt, maar dat is normaal. Krijg je de deksel er echt niet goed op? Dan kan het zijn dat het luik vast aan het oppervlak hebt geschroefd waardoor deze scheef trekt. Dit kan je heel makkelijk verhelpen door de schroeven losser te draaien. Gedaan? Nu ben je binnen klaar!

Stap 5: Buitenshuis Lamelrooster plaatsen

Haal nu de bovenste en onderste lamellen voorzichtig uit het rooster. Dit doe je door ze in het midden iets te buigen. Draai de deksel van het ‘Binnenshuis Luik’ en schuif de ‘Aircoluik Buis’ er voor de helft doorheen. Nu kan je het ‘Buitenshuis Lamelrooster’ aansluiten op de ‘Aircoluik Buis’. Schuif nu het geheel naar binnen tegen de oppervlakte aan. Je weet nu zeker dat je het ‘Buitenshuis Lamelrooster’ op de goede plek vastzet ten opzichte van het ‘Binnenshuis Luik’. De vier boorgaten worden nu zichtbaar. Zorg ervoor dat het afwijkende randje aan de onderkant zit. Je kunt nu het ‘Buitenshuis Lamelrooster vastschroeven met de bevestigingsschroeven aan het oppervlak. Plaats daarna de lamellen weer terug. Nu ben je buiten ook klaar!

Stap 6: Airco aansluiten

Plaats nu de ‘Aircoluik Buis’ in het gat waarna je de airco afvoerslang in de ‘Aircoluik Buis’ kunt steken. Is het allemaal gelukt? Top, je bent nu klaar! Tijd om te genieten van je airco. Heel veel plezier met je Aircoluik™!

Montage door Zoofy

Ben je zelf niet handig en zie je het niet zitten om de airco montage zelf te doen? Dan kan je ervoor kiezen om jouw Aircoluik™ door een klusjesman te laten monteren. Aircoluik™ werkt samen met montage partner Zoofy. De vakmannen van Zoofy staan goed aangeschreven; ze scoren gemiddeld een 9,2. Je hebt geen gedoe met offertes, een klusjesman boeken via Zoofy werkt snel en simpel.

Je kiest zelf de datum waarop de vakman jouw Aircoluik™ kan komen plaatsen. Vervolgens krijg je de beschikbare tijdstippen te zien met het bijhorende tarief. De betaling vindt achteraf plaats via iDEAL of een Tikkie. Bestel nu je Aircoluik™ en regel direct je montage bij Zoofy via onderstaande link of door te bellen naar 085-0471277.

Klik hier om een afspraak te maken met een vakman van Zoofy