Een air cooler of mobiele airco; de voor- en nadelen

De warme zomerdagen komen er weer aan. Heerlijk als je een vrije dag hebt, maar minder prettig als je thuis moet werken. Om de werkruimte af te koelen kun je ervoor kiezen om een aircooler of een mobiele airco aan te schaffen. Maar wat is het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij vertellen je er alles over!

Verschil tussen aircooler en mobiele airco

Aircooler

Een aircooler is in feite een losstaand koelapparaat, zonder afvoerslang. Doordat de aircooler niet in verbinding staat met de lucht die van buiten komt, kan de aircooler maar tot 3 graden afkoelen. Bovendien is het niet een echte airco, omdat het alleen de omgevingslucht verkoelt door water te verdampen. Een aircooler is dus vooral inzetbaar in kleinere ruimtes. Wil je juist een grotere ruimte koelen? Dan is het verstandig om een mobiele airco aan te schaffen.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een verrijdbare airco. Het is een koelapparaat die de temperatuur meer afkoelt dan een aircooler, tot wel 10(!) graden kouder. Dit komt omdat een mobiele airco een afvoerslang heeft die de warme lucht naar buiten geleidt. Hierdoor koelt de ruimte sneller af. Let bij de aanschaf van een mobiele airco goed op het energieverbruik en het koelvermogen. Bovendien moet je de mobiele airco op een goede plek plaatsen, aangezien deze in verbinding moet staan met een raam of deur.

Heb je last van allergieën? Dan doe je er goed aan om een mobiele airco met ionisator aan te schaffen. Dit is een reinigingssysteem die stof en allergenen uit de lucht reinigt. Ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts of huisstofmijt. Daarnaast kan je ook kiezen voor een vaste airco. Deze keuze is uiteraard afhankelijk van jouw budget.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Allereerst is een aircooler iets goedkoper dan een mobiele airco, wat een groot pluspunt is. Een groot nadeel daarentegen, is dat de aircooler maar tot 3 graden kan afkoelen. Daarom is dit koelapparaat vooral effectief voor het koelen van kleinere ruimtes. Een aircooler verkoelt de ruimte door water te verdampen, wat betekent dat er veel vocht in de ruimte zal komen. Een mobiele airco brengt het vochtgehalte in een kamer juist naar beneden.

Een mobiele airco heeft de mogelijkheid om de ruimte verder af te koelen, en is niet beperkt tot maar 3 graden afkoeling. Bovendien is de mobiele airco eenvoudig te verplaatsen, doordat het apparaat op wieltjes staat. Echter bevat een mobiele airco een afvoerslang om de warme lucht naar buiten af te voeren. En je raadt het vast al: deze afvoerslang moet altijd via een deur of raam naar buiten geleid worden. Doordat er een raam of deur open staat, komt de warme lucht van buiten weer naar binnen. Ontzettend inefficiënt en niet duurzaam!

Aircoluik

Aircoluik biedt dé oplossing voor een duurzamer gebruik van een mobiele airco. Deze perfect passende mobiele aircoafvoer is bedoeld voor houten wanden en deuren. Zo wordt voorkomen dat er warme lucht van buiten naar binnen glipt. Over de montage van het Aircoluik hoef je je geen zorgen te maken, dit is makkelijk zelf te doen. Maar je kan er ook voor kiezen om de montage uit te besteden aan een vakman van Zoofy. Verder kan je het luik in de winter sluiten, om ervoor te zorgen dat er geen koude lucht doorheen komt. Doordat het luik netjes is afgewerkt en de afvoerslang niet meteen in het oog springt, oogt de ruimte direct een stuk netter.

Wil je meer informatie of advies?

Heb je na het lezen van de veelgestelde vragen nog onduidelijkheden? Of wil je meer informatie over een Aircoluik? Neem dan gerust contact op met ons.