Hoe kan je koel blijven tijdens de zomer?

Tegenwoordig zijn er steeds vaker uitschieters van warme temperaturen in de zomer. Heerlijk als je op het strand kunt liggen, maar minder prettig als je thuis moet werken. Dus nu rest de vraag: wat kan je doen om koel te blijven tijdens de zomer? En waar moet je op letten bij de aanschaf van koelmogelijkheden? In dit artikel vertellen wij er meer over.

Wat zijn de opties?

Aangezien thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Als je in een te warm kantoor zit, is dat natuurlijk geen pretje. Gelukkig zijn er verschillende opties om de ruimte af te koelen, welke we hieronder uitlichten.

Een mobiele airco

Om koel te blijven in de zomer kan je een mobiele airco aanschaffen. Echter lopen de kwaliteit en prijzen van een mobiele airco flink uiteen. Dat maakt het soms lastig om een juiste keuze te maken. Daarom is het verstandig om het geluidsniveau en de energiezuinigheid van de airco in acht te nemen. En niet te vergeten: waar ga je de mobiele airco plaatsen? Niet geheel onbelangrijk, aangezien je de afvoerslang via een raam of deur naar buiten moet geleiden.

Aircoluik

Ben je van plan om een mobiele airco aan te schaffen waarbij je zo min mogelijk energie wilt verbruiken? Dit kan wel eens een uitdaging vormen, omdat je de afvoerslang naar buiten moet leggen om de warme lucht af te voeren. Als gevolg komt er van de zijkanten nog steeds warme lucht naar binnen. Je probeert de ruimte te koelen met de koude lucht van de airco, maar tegelijkertijd komt er vanuit het raam of deur warme lucht naar binnen. Allesbehalve efficient dus! Maar niet getreurd, Aircoluik biedt daar dé oplossing voor. Aircoluik is namelijk een luik wat je door een opening in een wand of deur kunt aanbrengen. Zet de afvoerslang vast in het Aircoluik en warme lucht heeft geen schijn van kans. Ideaal en je bespaart ook nog eens energie! Bovendien is de montage van het Aircoluik heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

Een aircooler

Een aircooler is een koelapparaat zonder afvoerslang. Op het eerste oog lijkt dat heel efficiënt, maar dit koelapparaat kan maar tot 3 graden verkoelen. Dat is niet voldoende voor het koelen van een grote ruimte. Wel is een dergelijk koelapparaat ideaal voor het koelen van een studentenkamer of kleinere ruimte.

Een vaste airco

Ook heb je de optie om een vaste airco aan te schaffen. Een vaste airco hangt op één plek in het huis en heeft hetzelfde doel als een mobiele airco: de ruimte koelen. Met de deuren (binnenshuis) open en ramen dicht, verspreid de gekoelde lucht door het huis of gebouw. Echter is een vaste airco wel duurder in aanschaf. Dan heb je nog een split airco. Deze heeft de optie tot koelen, maar een split airco kan je ook gebruiken om de ruimte te verwarmen. Voor slecht geïsoleerde ruimtes is dit dé perfecte oplossing. De prijzen voor vaste en split airco’s variëren van €1500 tot €5000.

De ventilator

En dan hebben we natuurlijk de ventilator nog! De goedkoopste optie van dit rijtje, maar ook de minst effectieve op het gebied van koelmogelijkheden. Een ventilator produceert namelijk geen koude lucht, maar blaast/ventileert dezelfde lucht, waardoor je een windje krijgt. Voor studenten die op een studentenkamer zitten is dit een goede en goedkope oplossing. Ook kan je de ventilator makkelijk inzetten als extra verkoeling. Houd er wel rekening mee dat de ventilator meer geluid maakt dan een (mobiele) airco. Dus wellicht minder geschikt als je thuis moet werken.

Vraag een subsidie aan bij je werkgever

Wist je dat je een subsidie aan kan vragen bij je werkgever om je thuiswerkplek in te richten? Dit kan echter alleen als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet.

  • Minimaal 1 dag per week thuiswerken
  • Er is een schriftelijke overeenkomst waarin vermeldt staat dat de werknemer thuis werkt
  • De inrichting van de werkplek moet aan de Arbowet voldoen

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je tot €1815 belastingvrij vergoedt krijgen van je werkgever. Dit geld kan je dus gebruiken om een airco aan te schaffen om je thuiswerkplek zo koel mogelijk te houden.

Wil je meer informatie?

Aircoluik zorgt voor een efficiënte en duurzame koeling van elke ruimte. Bovendien zorgt ons product ook visueel voor een mooi en afgewerkt aanzicht, aangezien de afvoerslang in de muur of deur verdwijnt. De montage van een Aircoluik kan je eenvoudig zelf uitvoeren, maar ook via onze website kun je een afspraak maken met een monteur. Ben je geïnteresseerd in een Aircoluik, maar heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.