Welke afvoeroplossing is er voor jouw mobiele airco?

Wereldwijd hebben we te maken met klimaatverandering. Dat betekent dat de temperaturen steeds verder stijgen. Strenge winters zijn verleden tijd en de zomerse temperaturen rijzen de pan uit. Door de hitte wordt je functioneringsvermogen aangetast. Je wordt trager en de concentratie neemt af. Vaak zijn kantoren daarop ingespeeld; een klimaatsysteem zorgt voor een prettige temperatuur. Maar doordat mensen steeds vaker thuis werken is een ventilator niet afdoende. Niet gek dat airco’s in de zomer als warme broodjes over de toonbank vliegen.

Hoe zit het met de duurzaamheid?

Een mobiele airco met slang koelt de lucht met behulp van koelvloeistof en een waterpomp. Door de koelvloeistof wordt hitte uit de lucht gehaald. Vervolgens wordt de resterende koele lucht in de ruimte geblazen. Daarna voert de afvoerslang de warme lucht die eerder is onttrokken af naar buiten.

Vaak zie je dat er een raam of deur wordt opengezet voor de afvoerslang. Hierdoor stroomt er warme lucht van buiten naar binnen. Hierdoor moet je mobiele airco harder werken om de ruimte te koelen. Je bent dus als het ware energie aan het verspillen; dat is slecht voor het klimaat en je portemonnee. Maar wist je dat er verschillende mobiele airco afvoer oplossingen zijn? De juiste afvoeroplossing leidt tot minder CO2 uitstoot én een lagere energierekening. Hieronder lichten we twee afvoeroplossingen voor je uit.

Raamafdichtingskit als afvoeroplossing

Om te voorkomen dat warme lucht van buiten naar binnen stroomt, kan je een raamafdichtingskit overwegen. Een raamafdichtingskit zorgt ervoor dat de resterende ruimte tussen het raam en het raamkozijn afgesloten wordt. Hierdoor kan je de afvoerslang naar buiten leiden zonder dat je last hebt van terugkerende warme lucht. Om de raamafdichtingskit goed af te sluiten, gebruik je een klittenband of ritssluiting.

Zorg dat je de afvoerslang zo recht mogelijk door de raamafdichtingskit plaatst. Knikken in de slang kan ervoor zorgen dat de luchtgeleiding verstoord wordt. Zorg daarnaast dat de kier in het raam of deur niet te groot is. Dit kan er namelijk toe leiden dat de airco minder goed functioneert.

Maak je eigen raamafdichtingskit

Ben je zelf handig aangelegd? Dan zou je natuurlijk ook je eigen raamafdichtingskit kunnen maken. Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • Zorg dat de houten plaat precies past
  • Let erop dat het raam goed afsluit
  • Maak een gat in de houten plaat die groot genoeg is voor de afvoerslang

Verleng nooit je afvoerslang

Normaal gesproken is de afvoerslang van een mobiele airco 1,5 meter lang. Dat betekent dat jouw airco nabij een raam of deur moet staan om de afvoerslang naar buiten te geleiden. Mensen die hun airco ergens anders willen plaatsen, kiezen er in dat geval voor om de afvoerslang te verlengen. Dit kun je beter niet doen, omdat de airco hierdoor slechter gaat presteren. In onze blog ‘Waarom je beter de afvoerslang niet kunt verlengen‘ vertellen we waarom.

Aircoluik als afvoeroplossing

Laten we eerlijk zijn: de afvoerslang van je mobiele airco is een doorn in het oog. Je wil een constructie welke voorkomt dat warme lucht van buiten naar binnen stroomt. En daarnaast wil je dat deze afvoeroplossing past binnen je interieur. Dus geen lelijke constructie waar je de hele dag tegen aan moet kijken. Aircoluik biedt dé mobiele airco afvoeroplossing! Aircoluik is een perfect passende aircoafvoer die door houten wanden en deuren wordt geplaatst. Hierdoor heeft warme lucht geen kans om van buiten naar binnen te stromen. Zo hoeft je mobiele airco minder hard te werken. En je weet wat dat betekent: minder CO2 uitstoot en een lagere energierekening. En niet gevreesd, de montage is heel simpel uit te voeren.Ook past het Aircoluik naadloos in elk interieur. Is de winter aangebroken waardoor je geen airco nodig hebt? Dan sluit je het luik; zo ziet het Aircoluik er in de koude maanden ook verzorgd uit.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.