Waarom je beter de mobiele airco afvoerslang niet kunt verlengen

Mensen die in het bezit zijn van een mobiele airco willen met een afvoerslang vaak meer ruimte overbruggen dan daadwerkelijk mogelijk is. Daarom overwegen ze om de slang van hun mobiele airco te verlengen. Maar wist je dat je dit beter niet kunt doen? Ook in de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat vaak vermeldt dat je een afvoerslang voor je mobiele airco, welke vaak niet langer is dan 1,5 meter, beter niet kunt verlengen.

Hoe langer, hoe warmer

Hoe langer de mobiele airco afvoerslang, hoe meer warmte er in de ruimte wordt afgegeven. Door de afvoerslang van je airco te verlengen, wordt de koelte in feite weer verwarmd door de hitte die de aircoslang uitstraalt. De verlengde aircoslang wordt in feite zelf een verwarmingselement. Wil je weten hoe warm? Voel dan eens aan de afvoer van de airco; deze wordt gloeiend heet!

Voorkom zoveel mogelijk bochten

De mobiele airco moet de warmte zo snel mogelijk naar buiten kunnen afvoeren. Daarom moet je voorkomen dat de afvoerslang in teveel bochten wordt gelegd. Probeer onder het minimum van twee bochten te blijven, omdat het anders te veel energie van je mobiele airco vergt. Door te veel bochten zullen je energiekosten de pan uitrijzen en het is ook nog eens ontzettend slecht voor het milieu. Bij toenemende hitte kan het ook schade veroorzaken aan je airco.

Wat is een goed alternatief?

Zorg ervoor dat de afvoerslang van je airco direct naar buiten wordt geleid. Houd de aircoslang hierbij zo kort mogelijk. Plaats de mobiele airco dicht tegen de muur of het raam waar je de slang naar buiten leidt. Een raamafdichting voorkomt dat warme lucht van buiten naar binnen komt. Feit is wel dat er altijd een raam open moet staan als je de airco wilt gebruiken. Daarnaast oogt een raamafdichting erg rommelig en dat kan na verloop van tijd gaan storen.

Aircoluik als alternatief

Ben je op zoek naar een oplossing die naast effectief er ook netjes en goed uitziet? Dan is Aircoluik het alternatief wat je zoekt. Aircoluik is een perfect passende aircoafvoer voor houten wanden en deuren. Warme lucht van buiten heeft geen schijn van kans. Daarnaast ziet deze aircoafvoer er mooi uit, welke naadloos in de omgeving opgaat. In de winter kan je het luik sluiten waardoor deze niet opvalt.

Toch je aircoslang verlengen?

Ben je genoodzaakt om de aircoslang te verlengen? Zorg er in dat geval voor dat je de slang zo goed mogelijk isoleert. Hiervoor kun je het beste isolatietape gebruiken of isolatieschuim aanbrengen. Ook kan je handdoeken plaatsen op plekken waar warmte van buiten naar binnen kan komen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je vragen over het verlengen van de afvoerslang van je airco of Aircoluik zelf? Neem dan gerust contact met ons op.